Skip to content

Moški pevski zbor

zborovodja

Andrej Makor

Andrej Makor (1987) je svojo glasbeno pot začel z učenjem klavirja na Glasbeni šoli Koper. Na umetniški gimnaziji v Kopru je spoznaval zakonitosti kompozicije, sočasno se je izpopolnjeval v solo petju. Študij glasbe je nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je najprej diplomiral iz glasbene pedagogike (2014), leto pozneje iz kompozicije in leta 2016 še iz solo petja (pri prof. Pii Brodnik, Ajdovki po rodu in sestri Alenke Slokar, edine dirigentke v dosedanji zgodovini zbora.

Andrej Makor je v sorazmerno kratkem času svojega glasbenega ustvarjanja prejel izjemno število nagrad in priznanj, tako doma kot v tujini – bodisi kot pevec solist, skladatelj in tudi že kot dirigent.

Že med študijem je prejel študentsko Prešernovo nagrado za skladateljski opus (2015). Je prejemnik zlatega znaka JSKD Republike Slovenije (2016) za vrhunske in izstopajoče dosežke na področju umetnosti (glasbe).

Svoje znanje je nadgrajeval na magistrskem študiju iz kompozicije na državnem konservatoriju za glasbo v Padovi, kjer je leta 2017 študij zaključil z odliko (summa cum laude).

Makorjeve skladbe redno izvajajo tako na državnih kot tudi mednarodnih festivalih, abonmajih ter tekmovanjih (tudi kot obvezne skladbe). Kot skladatelj redno sodeluje s glasbeniki in zasedbami s celega sveta. Njegove skladbe so izdane v več zbirkah pri različnih založbah.

Zaposlen je na Glasbeni šoli Koper kot učitelj solo petja. V sezoni (2017/2018) je prevzel vodenje MoPZ Srečko Kosovel in MePZ Obala Koper.

Podrobnosti o Makorjevem ustvarjanju na

http://www.dss.si/makor-andrej.html

o Zboru

Burja, sonce, trte - in pesem

Moški pevski zbor Srečko Kosovel sestavljamo pevci amaterji iz Ajdovščine in okolice, ki nas druži ljubezen in veselje do zborovskega petja ter skupna želja po nadaljevanju bogate tradicije in negovanju zapuščine fantov in mož, ki so se zvrstili v zboru v več kot tri četrt stoletnem delovanju zbora. Z veseljem negujemo plemenito poslanstvo zbora – ohranjanje in širjenje slovenske ljudske in umetne pesmi.

Pri tem gre iskrena zahvala vsem, ki so nam vsa ta leta stali ob strani in nas podpirali tako po materialni plati kot zgolj moralno, z vzpodbudnimi besedami, lepimi mislimi in željami. Posebna zahvala pa gre vam, našim zvestim poslušalcem, ki nas spremljate na naših koncertih, se skupaj z nami veselite, ko s kakšnega tekmovanja doma ali v tujini prinesemo najvišje uvrstitve, ki nas vedno znova spodbujajo, da z veseljem svoj prosti čas namenjamo vajam in študiju novih pesmi za nove uspehe.

To je naš privilegij, naša dolžnost, naša zaveza, naš dolg do vseh generacij pevcev in dirigentov, ki so v več kot 75 letih predano sestavljali koščke v izjemen mozaik našega zbora. Tudi sedanja generacija, predvsem pa mladi fantje, ki se nam pridružujejo, so garancija, da bodo kosovelovci še peli.

Zato še enkrat – HVALA!