Skip to content

Oči so že uprte v spomladanski del sezone!

Z lepim glasbenim doživetjem v cerkvi sv. Andreja v Štandrežu smo skupaj z Ipavsko nadvse uspešno sklenili cikel božičnih koncertov. Pomembno je, da smo z odgovornim in samozaščitnim delovanjem tako na vajah kot koncertih preprečili okužbe in tako vse tri nastope izpeljali v skoraj polni zasedbi. Dodati je treba, da smo večino programa naštudirali na novo, saj je umetniški vodja Andrej Makor pri izbiri posegel po manj znanih, zato pa nič manj zanimivih skladbah. Poleg tega se je bilo potrebno prilagajati akustiki posamezne cerkve.

Čar raznolikosti programa obeh zborov (seveda tudi izvedbo) je poslušalstvo, ki je strogim ukrepom navkljub lepo zapolnilo prizorišča, znalo nagraditi z dolgimi aplavzi.

Po krajšem premoru so naša prizadevanja že usmerjena v drugi del sezone, za katero seveda ne vemo, kako jo bo krojila pandemija. Toda cilji so postavljeni – vrhunec je načrtovan za junijsko tekmovanje v Tuzli. Še prej nas čaka ponovno velik zalogaj (bolj po organizacijski kot po pevski plati) z organizacijo Pomladnega festivala moškega petja, ki bo letos (upamo vsaj) spet pomladni. Le da ga selimo iz objema ledenih mož in Zofke teden dni naprej (20. in 21.), ko je vreme pri nas že bolj stabilno in bi končno omogočilo koncert na prostem, na grajskem dvorišču v Vipavskem Križu (prvič doslej!). Sakralni del ostaja v božjepotni cerkvi v Logu.

Vmes je dogovorjenih že kar nekaj nastopov, denimo 80-letnica nanoške bitke (23. aprila), sodelovali bomo na občinski reviji, prireditvi Pod modrim nebom …