Skip to content

Koncert dveh zborov v Vipavskem Križu

APZ Maribor

V samostanski cerkvi v Vipavskem Križu bo v soboto, 26. marca 2022, ob 19. uri koncert z naslovom Pójmo zaj, pojdimo zdaj, na katerem bosta nastopila moški zbor Srečko Kosovel in Akademski pevski zbor Maribor.

Kosovelovci bomo pod vodstvom Andreja Makorja za ogrevanje odpeli pet krajših cerkvenih skladb Avgusta Armina Lebana, Srebotnjakovo priredbo črnske duhovne Deep river in Mozartovo klasiko Ave verum. Orglala bo Eliana Humar.

APZ Maribor je že več kot pol stoletja eden od nosilcev študentske kulture v mestu ob Dravi. V zboru prepevajo študentke in študenti različnih fakultet, vodi pa jih Tadeja Vulc, ki je tudi skladateljica. Vendar zbor ne bo prepeval njenih skladb, pač pa je v program vključila dela mlajše generacije slovenskih skladateljev in treh skladateljic – Mojce Prus, Mateje Petelin in Klare Mlakar. Klarin Most bo v Križu doživel krstno izvedbo, prav tako Preljuba družba, prosmo vas, pod katero se podpisuje Tine Bec, prvič na odru pa bo zazvenel še Otrok s sončnico Ambroža Čopija. Torej koncert s kar tremi krstnimi izvedbami!